در گوشی موبایل خود چه چیزی داریم؟

در این مقاله می‌خواهیم به موبایل، لپ تاپ، ماهواره و سایر ابزارهای ارتباطی که ما را به دنیای مجازی و جهانی مرتبط می‌کند، بپردازیم و می‌تواند هم منشاء برکت و هم منشاء بسیاری از گناهان و مشکلات باشد.

آیا تا به حال به این فکر کرده‌ایم که در گوشی‌های موبایل خود چه چیزهایی داریم؟ چه عکس‌هایی؟ چه فیلم‌هایی؟ چه کانال‌ها و پیج‌هایی؟

امروزه موبایل به بخشی جداناپذیر از زندگی هر شخصی مبدل شده و این استفاده به سنین بسیار پایین و کودکان نیز رسیده است. از موبایل می‌توان استفاده‌های متعددی داشت؛ جهت توسعه کسب و کار، ارتباط با دوستان و همکاران، دریافت به لحظۀ اخبار و قیمت‌های جهانی، و به کل دریچه‌ایست نسبت به تمام جهان.

اولین قسمت از بدنمان که اطلاعات را دریافت می‌کند، چشم و گوش ما می‌باشد و این اطلاعات به مغز و فکرمان انتقال می‌بابد و می‌توانیم از این اطلاعات تحلیل‌های مناسب یا نامناسبی داشته باشیم. در متی باب 6 آیۀ 22 می‌خوانیم چشم، چراغ بدن است. اگر چشمت سالم باشد، تمام وجودت روشن خواهد بود. با این توضیح می‌توان این باور اشتباه را که دیدن یک عکس یا فیلم نمی‌تواند روی مسیر زندگی من تأثیر بگذارد، در خود بشکنیم و بدانیم که آنچه ما به ذهن خود خوراک می‌دهیم، در نهایت بر نوع نگرش، رفتار و شخصیت ما اثرگذار خواهد بود. تلاش نیروهای تاریکی این است که ما را از هدف زندگی و قدرت و حق انتخابی که خدا به جهت بنا و احیا به ما بخشیده، دور کند. همانطور که در کتاب پیدایش (3: 1-5) می‌خوانیم که شیطان در قالب مار، امر خدا به آدم را بصورت تحریف‌شده، در قالب سوال از حوا پرسید. آیا خدا براستی گفته است که از هیچ یک از درختان باغ نخورید؟ و بعد آنها را نسبت به قصد و نیت خدا به شک انداخت. بیائید چند لحظه گفتگوهای ذهنی خود را در مواقعی که از امر خدا آگاهیم اما به دنبال توجیهاتی برای رفع عملکرد خود هستیم، ارزیابی کنیم. هیچ چیز مهم‌تر از صادق‌بودن با خود، افکار و تمایلات خود نیست. شاید تعجب کنیم وقتی در انجیل متی 5: 28 می‌خوانیم که عیسی‌مسیح گفت: “من به شما می‌گویم، هر که با شهوت به زنی بنگرد، همان دم در دل خود با او زنا کرده است.” در واقع او به ما هشدار داد که اگر از افکار خود مراقبت نکنیم و هوشیاری خود را در این زمینه از دست بدهیم، با خوراک‌دادن روزانه به افکارمان، قطعا خود را در معرض عمل هم قرار خواهیم داد. امروزه می‌توان استفاده‌های زیادی از گوشی موبایل داشت، اما روی سخن ما با استفاده‌های ناسالم از گوشی موبایل است که می‌تواند ایمان ما، رفتار ما، خانوادهایمان و زندگی‌هایمان را به خطر بیندازد.

در ایران به دلیل فیلترینگ، اکثر افراد در گوشی‌های خود از فیلترشکن استفاده می‌کنند تا بتوانند کارهای خود را انجام دهند، اما یک آمار بسیار عجیب که در سال 1398 منتشر شد این است که حدود 43 درصد از سرچ انجام شده در تمام جهان مربوط به سکس و پورن می‌‌باشد و حدود 35 درصد از دانلودهای اینترنتی، عکس و فیلم‌های مستهجن می‌باشد. دلایل متعددی زمینه‌ساز اشتیاق برای جستجو و دیدن چنین عکس‌ها و فیلم‌هایی است؛ از محدودیت‌های اجتماعی و خانوادگی و عدم آموزش صحیح توسط والدین و مسئولان مرتبط در محیط‌های آموزشی گرفته تا تلاش برای کسب آرامش و شادی در دل بحران‌ها و تجربیات تلخ زندگی. اشخاصی که بدلایل مختلف شرایط ازدواج‌کردن را در خود نمی‌بینند، ممکن است این طریق را بی‌آسیب‌ترین راه برای ارضای تمایلات جنسی خود بدانند اما در واقعیت، گرچه احترام آنها به حریم دیگران قابل تقدیر است اما باید از آسیب‌های وارده به خود نیز آگاه باشند. خداوند ما را به شباهت خودش آفریده و قلب او برای ما این است که با درک ارزش و هویت‌مان، خود را به بهایی ارزان نفروشیم و اجازه ندهیم تمایلات نفس و وسوسه‌ها، کنترل فکر و تصمیمات ما را بر عهده بگیرند.

آیا تاکنون الزامی در این خصوص داشته‌اید؟ پیشنهاد می‌کنیم سری به گوشی‌ها، کامپیوتر، ماهواره و … خود بزنیم. عکس‌ها، فیلم‌ها و کانال‌های خود را چک کنیم. کانال‌ها و پیج‌هایی را که در آن عضو هستیم را چک کنیم و بیاد بیاوریم که تمامی این چیزهایی که چشم می‌بیند، فانی است و ما باید برای وقت و عمری که از خداوند دریافت کرده‌ایم و نحوۀ صرف این زمان، پاسخگو باشیم.

آیا چیزهایی که شایستۀ یک فرزند خدا نیست در آنجا هست؟ به دوم قرنتیان 4-18 بنگریم؛ پولس رسول می‌فرماید: “پس نه بر آنچه دیدنی است، بلکه بر آنچه نادیدنی است چشم می‌دوزیم، زیرا دیدنیها گذرا، اما نادیدنی‌ها جاودانی است.”

زندگی های خویش را بیازماییم، قبل از آن که آزموده شویم. خودمان را در مسیر حیات و راستی قرار دهیم قبل از آن که وقت‌مان تمام شود. تلاش کنیم تا در نور قدم بگذاریم و هر گونه تاریکی را از خود برانیم.
رادمرد

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

بازدیدها: 1206