بحران میانسالی

زندگی درک همین اکنون است
زندگی شوق رسیدن به همان
فردایی است، که نخواهد آمد
تو نه در دیروزی، و نه در فردایی
ظرف امروز، پر از بودن توست
سهراب سپهری 

برای افراد زیادی گذشتن از دوران جوانی و واردشدن به دوران میانسالی، چالشی بزرگ است. وقتی وارد دورانی از زندگی میشوی که با شور و حال جوانی و دیوانگی‌هایش خداحافظی میکنی و وارد مرحله‌ای میشوی که همه چیز در وجود تو در حال تغییر است؛ از شور و احساس و هیجانهایت گرفته تا شکل ظاهری و سلامتی و … ، احساس میکنی روزهای زندگیت در حال دویدن است و تو جا مانده‌ای از آنچه باید به انجام می‌رساندی.
میانسالی به بازۀ زمانی ۴۰ تا ۶۰ سالگی گفته می‌شود که هر فرد با توجه به علائم و تجربیات مختص خود، آن را تجربه خواهد کرد. همان‌طور که گفته شد، همۀ ما علائم مربوط به میانسالی را تجربه می‌کنیم اما اگر نتوانیم از آن عبور کنیم، دچار بحرانی جدی خواهیم شد. بحران میانسالی در مردان با علائمی همچون بحران‌های روحی شدید، یائسگی مردانه(آندروپوز)، افسردگی و … خود را نشان می‌دهد .
افزایش سن، تأثیرات مختلفی بر هورمون‌های مردانه می‌گذارد و ارگان‌هایی که سلول جنسی تولید می‌کنند با افزایش سن ضعیف می‌شوند. مردان با افزایش سن، کاهش تستسترون را تجربه می‌کنند. همینطورکاهش توده‌های عضلانی، اختلال خواب، ناتوانی جنسی و … . در بعضی از مردان، تغییر شدید عادت‌ها و تصمیم‌گیری‌های شتاب‌زده (تغییر ناگهانی شغل)، وسواس در مورد ظاهر(رنگ‌کردن موها)، ترک همسر و برقراری روابط نامناسب، بی‌قراری و بی‌حوصلگی دیده می‌شود. آن دسته از مردانی که احساس می‌کنند زندگی‌شان آن‌طور که باید سپری نشده، تلاش می‌کنند تا از فرصت باقی‌مانده برای تحقق‌یافتن آرزوهای بربادرفتۀ دوران جوانی‌شان استفاده کنند و روزهای رفته را برگردانند. به همین خاطر افرادی که نمی‌توانند از این بحران عبور کنند، دست به کارهای غیرمتعارف از قبیل ترک خانواده، وقت‌گذراندن افراطی با دوستان، واردشدن در روابط خارج از ازدواج و یا حتی در بعضی موارد استفاده از مواد مخدر و الکل، می‌زنند. در نقطۀ مقابل، افرادی که این تغییرات را می‌پذیرند، به موقع و به‌جا از زندگی خود نهایت استفاده را می‌کنند و این مرحله را هم مرحله‌ای از زندگی می‌دانند که باید آن را به نهایت زندگی کرد و لذت برد. هر مرحله از زندگی فرصتی است برای آموختن و تجربه کردن این هدیۀ شگفت انگیز که خداوند به ما داده است. هر فصلی از زندگی همچون فصل‌های سال، زیبایی و شکوه خودش را دارد. همان‌طور که خداوند در کلامش می‌فرماید: “زندگی چقدر شیرین است و نور آفتاب دلپذیر است پس برای هر سالی که زندگی می‌کنید شکرگزار باشید و لذت ببرید(جامعه۱۱.۷ ترجمه تفسیری)
لحظه‌ای به این فکر کنیم برعکس اینکه دوران میانسالی برای خیلی از ما به بحرانی بزرگ تبدیل شده است، عُمر بسیاری از مردم کفاف تجربۀ این دوران را هرگز به آنها نداد، پس این فرصت بی‌نظیر برای تجربیاتی تازه را دریابیم. زندگی را لحظه به لحظه باید زندگی کرد تا وقتی به عقب برمی‌گردیم، لبخندی از رضایت بر لبان‌مان بنشیند که چه سخت و چه آسان من زندگیم را به تمامی زندگی کردم و این زمانی‌ست که بالارفتن سن نمی‌تواند زندگی ما را دچار بحران کند. به نظر شما چطور می‌توانیم درهر سنی بهترینِ خودمان باشیم و از بحران‌ها به آسانی عبور کنیم؟
رادمرد

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

Visits: 1569